Haşr suresini okumanın büyük hikmetleri

Sabaha eriştiğinde haşir suresini okuyana yetmiş bin melek akşama oluncaya kadar dua eder (sabah namazının aşri)“Her kim sabaha eriştiğinde üç defa “ّاَعوُذُ باِللَّهِ السَّميِعِ الْعَليِمِ مِنَ الشَّيْطاَنِ الرَّجيِمِ (kovulmuş şeytandan, her şeyi bilen, her şeyi işiten Allah’a sığınırım)” diyip haşir surasinin son üç ayetini okursa, Cenab-ı Hak onun için yetmişbin meleği tayin eder. Onlar da akşam oluncaya kadar ona dua ederler. Şayet o gün vefat edecek olsa, şehid olarak vefat eder. Akşam vakti okuyacak olsa, sabaha kadar yine böyledir.” (Tirmizi)

Haşir suresini okuyup yatan, ölürse şehid olarak ölürResulullah (asm) bir adama yattığı zaman haşir suresinin son üç ayetini okumasını emretti. Ve “eğer ölürsen, şehid olarak ölürsün,” buyurdu.
Fetih suresini okuyana Peygamber Efendimiz'e (asm) biat etmişlerin sevabı verilir. (öğlen namazının aşri)
Kim Fetih suresini okursa, sanki o ağacın altında Muhammed’e (asm) biat eder kimseler gibi sevabı olur. (Hazinet'ül Esrar)
Bu gece bana bir sure indirildi ki, o bana güneşin üzerine doğduğu şeylerden daha sevimlidir. Sonra “inna fetahna leke” yi okudu. (Sahih Buhari)