RECEB-Î ŞERİFTE İBÂDETLER

Önümüzdeki cuma günü idrâk edeceğimiz müba-rek Recep ayı «Eşhuru hurum» olup ŞEHRULLAH yanı Allah Teâlâ'nın ayıdır. Bu aya oruçlu olarak girilmeli ve bu ayda çok ilticâ etmelidir..
Receb'in birinci günü oruç tutanlara 3 senelik, 2'nci günü oruç tutanlara 2 senelik, 3'ncü günü oruç tutanlara ise 1 senelik nâfile oruç sevabı verilir. Bu, hadis-i şerif ile sabittir. Üç günden sonra her gününe birer ay oruç sevabı verilir.
Bu ay Cenab-ı Hakk'a mahsus bir ay olduğu için yalnız Zât-ı İlâhiyi bildiren İhlâs Sûresini çok okumak lâzımdır. Bilhassa bu aya hürmet olarak, ayrıca günde 11 defa İhlâs-ı Şerif okumalı; tevhid, istiğfar ve salevât-ı şerifeyi ihmâl etmemelidir.
Bu ayda 2 kandil vardır: 1. ilk cuma gecesi «Regaib Kandili», 2. Yirmiyedinci gecesi «Mîrâc Kandilidir. Birinci gecesi bir tesbih namazı kılınır. Veya Receb-i Şerifin ilk onu zarfında bir defaya mahsus olmak üzere kılınan on rek'at namaz da kılınabilir. Önümüzdeki günlerde bu namazların kılınış şekli anlatılacaktır...
Receb ayında her gün, başında ve sonunda 7'şer Fâtiha okumak suretiyle 100 İhlâs-ı Şerif okumak da çok sevaptır.Bu ayda, mümkün olduğu kadar hatm-i enbiya yapmalı ve oruç tutmalıdır. 13, 14 ve 15'inci günlerinde oruç tutanlar, bu Sünnet-i şerifeyi yerine getirdiklerinden, nice hastalıklardan şifâ bukıriar.
(Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)