FİİLÎ ÎSTÎĞFAR TESBİH NAMAZI

Günahların affına vesile olan Tesbih namazı 4 rek'atlı bir namazdır. Bu namazı kılabilmek için şu tesbihî ezbere bilmek icap eder «Sübhânellâhi velhamdülillâhî velâ ilâhe îllallâhü vellahü ekber. Velâ havle velâ kuvve te illâ billâhil aliyyil aziym.»
Kılınışı Kalben tesbih namazı kılmaya niyet edilir. «Allaha Ekber» diyerek namaza başlanır. Yukardaki tesbih, Sübhâneke'den. sonra 15 kere, zammı sûreden sonra 10 kere, Rükûda 10 kere, Rükûdan doğrulunca 10 kere,
ikindi secdede de 10 kere okunur.
Böylece birinci rek'at kılınmış olur. İkinci rek'ate kalkınca Fâtiha'dan önce yine 15 kere, diğer yerlerde de, tarif edildiği gibi 10ar kere okunarak 4 rekat tamamlanır.
Tesbih namazının diğer tarafları aynen diğer namazlarda olduğu gibidir. Fazlalık sadece okunan teşbihlerdir. İkinci rek'atte oturulduğunda «Ettehiyatü»den sonra «Allahümme Salli ve Allahümme Bârık ».Üçüncü rek'at için ayağa kalkıldığında da «Sübhâneke» okunacakdır.
Tesbih namazında beher rek'atte okunan tesbih adedi 75'dir. Dört rek'atte 300 tesbih okunmuş olur. (Duâ ve İbadetler, Fazilet Neş.)