KADİR GECESİ DUASI

Kadir Gecesi Duası, Kur'an-ı Kerim'de methedilen en kıymetli gecedir. Kadir gecesinin fazileti, üstünlüğü (bin aydan daha faziletli, kıymetli, hayırlı olduğu), bizzat Allah'ı Teala tarafından, Kadir suresinde açıkça bildirilmiştir. Kadir gecesinden söz ettiği için bu sure bu adı almıştır. Abese suresinden sonra Mekke'de inmiştir. 5. ayettir. Surede, Kadir gecesinden, onun faziletinden, o gecede meleklerin yeryüzüne inişinden bahsedilir. Kur'an-ı Kerim'de Cenab-ı Hak, bu mübarek gecenin kıymet ve faziletini şöyle beyan buyurmaktadır;

Kadir Gecesi Duası Arapça Okunuşu

"Bismillahirrahmanirrahim"

"İnna enzelnahü fi leyletil kadr. Ve ma edrake ma leyletül kadr. Leyletül kadri hayrum min elfi şehr Tenezzelül melaiketü ver ruhu fiha bi izni rabbihim min külli emr Selamün hiye hatta matleıl fecr.
Kadir Gecesi Türkçe Anlamı

"Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla"
•Doğrusu Biz, onu Kadr gecesinde indirdik
•Kadr gecesinin ne olduğunu bilir misin sen?
•Kadr gecesi; bin aydan daha hayırlıdır
•Melekler ve Ruh, o gece Rablarının izniyle her iş için iner de iner
•O, tanyeri ağarıncaya kadar bir selamettir

Kadir gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğu Kur'an-ı Kerim'de açıkça bildirilmiştir. Sevgili Peygamberimiz de Kadir Gecesi'nin fazileti hakkında şöyle buyurmuştur ki;

"Kim ki, faziletine inanarak ve mükafatını Allah'tan bekleyerek Kadir Gecesini ibadetle geçirirse geçmiş günahları bağışlanır."

Hz. Aişe (r.a) buyurdu ki; Ya Resulullah (s.a.v) Kadir gecesine yetişirsem nasıl dua edeyim? dedim. Oda şöyle buyurdu; "Allahümme inneke afuvvün kerimün tuhibbül afve fağfü anni" Anlamı, Allah'ım sen affedicisin, affetmeyi seversin beni affet.

Hz. Peygamber (s.a.v) buyurdu; Her kim bu duayı üç defa okursa sanki Kadir Gecesini idrak etmiş gibi sevaba nail olur. "Lailahe illahül hakimül kerimü sübhane rabbis semavati sebği ve rabbi arşil azim."

"Lailahe illallah" kim sadakatle aşk ile Kadir gecesinde bu mübarek kelimeyi 3 defa söylerse birincisinde Allah Teala'nın mağfiretine nail olur. İkincisinde cehennemden kurtulur, üçüncüsünde cenneti kazanmış olur.

Allah Teala yapılan bütün ibadetlerimizi kabul etsin mübarek gecenin hürmetine Ümmet-i Muhammedi affetsin, kendine layık kul habibine layık ümmet eylesin, bu gece için verilen müjdelere bizleri de nail eylesin. Amin.

Kadir Gecesi Ne Zamandır?

Kadir gecesi ramazan ayı içindedir. Fakat Kadir gecesinin hangi gece olduğu kesin olarak bildirilmemiştir. Peki, Kadir gecesini nerede arayacağız? Hadis-i şeriflerde, bu gecenin, ramazan ayının son on gecesinde yani 20-30 geceleri arasında aranması bildirilmiştir. Nitekim Eshab-ı Kiram, Peygamber Efendimize Kadir gecesinin ne zaman olduğunu sorunca; "Kadir gecesini, Ramazan ayının son on gününde arayınız" buyurmuşlardır. Bir başka zaman sorduklarında ise, Kadir gecesini ramazan ayının 27'sinde aramalarını emir ve tavsiye buyurmuşlardır.

Kadir Gecesi Olduğu Nasıl Anlaşılır?
•Denizlerin suyu biran tatlılaşır.
•Kadir gecesi, açık ve sakin olur,
•Ne sıcak, ne de soğuk olur.
•Bulut yoktur. Yağmur ve rüzgar yoktur.
•Ertesi sabah güneş, kızıl olup, şuasız olur.
•Yükselinceye kadar sanki büyük bir tabak gibidir.
•Kadir Gecesinde köpek sesi duyulmaz.