Yatsı namazından sonra okunacak sure

Yatsı namazından sonra Bakara suresinin son iki ayetini okumakta çok büyük sevap vardır. Nitekim Hz. Peygamber(SAV) bir hadisinde şöyle buyuruyor “Her kim geceleyin Bakara Suresi’nden bu iki ayeti okursa ona yeter."

Bismillahirrahmanirrahim

Amene'rrasülü bima ünzile ileyhi min Rabbihi velmüminun. Küllün amene billahi ve melaiketihi ve kütübihi ve rusulihi la müferriku beyne ehadin min rusülih ve kalü semi'na ve eda'na ğufraneke Rabbena ve ileykel masir. La yükellifüllahü nefsen illa vüs'a ha leha ma kesebet ve aleyha mektesebet Rabbena la tuahızna innesina ev ahda'na. Rabbena vela tahmil aleyna isran kema hameltehü alellezine min kablina Rabbena ve la tuhammilna ma la da katelena bih. Va'fü anna vağfirlena verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil kafirin.

Anlamı

Peygamber Rabbi tarafından kendisine indirilene iman etti müminler de (iman ettiler) Her biri Allah'a meleklerine kitaplarına peygamberlerine iman ettiler. ''Allah'ın peygamberlerinden hiç biri arasında ayırım yapmayız. İşittik itaat ettik. Ey Rabbimiz affına sığındık! Dönüş sanadır!'' dediler. Allah her şahsı ancak gücünün yettiği ölçüde mükellef kılar. Herkesin kazandığı (hayır) kendine yapacağı (şer) de kendinedir. Rabbimiz! Unutursak veya hataya düşersek bizi sorumlu tutma. Ey Rabbimiz! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır bir yük yükleme Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği işler de yükleme! Bizi affet! Bizi bağışla! Bize acı! Sen bizim mevlamızsın. Kafirler topluluğuna karşı bize yardım et!

Bakara( 285-286)