Hacet namazından sonra yapılacak dualar

Bu namazdan sonra yapılabilecek dualar olarak şu şekilde sıralanabilir;

•Allahümme innî es`elüke tevfîka ehli`l-hüdâ ve a`mâle ehli`l-yakîni ve münâsahate ehli`t-tevbeti ve azme ehli`s-sabri ve cidde ehli`l-haşyeti ve talebe ehli`r-rağbeti ve teabbüde ehli`l-verâi ve irfâne ehli`l-ilmi hattâ ehâfük. Allahümme innî es`elüke mehâfeten tahcizünî an ma`siyetike hattâ a`mele bi-tâatike amelen estehikku bihi rıdâke ve hattâ ünasıhake bi`t-tevbeti havfen minke ve hattâ uhlisa leke`n-nasihate hubben leke ve hattâ etevekkele aleyke fi`l-ümûri ve husne zannin bik. Sübhâne Hâlikı`n-nûr.

Meâli: Allah`ım! Senden hidâyet ehlinin başarısını, yakîn ehlinin amellerini, tevbe ehlinin öğütleşmesini, sabır ehlinin azmini, korku ehlinin ciddiyetini, senin rızâna rağbet gösterenlerin talebini, takvâ ehlinin ibâdetini, ilim ehlinin irfanını isterim ki, senden hakkıyle korkayım. Allah`ım! Senden öyle bir korku isterim ki, o beni sana isyandan men`etsin, tâ ki sana itâat ile öyle amel edeyim ki onunla senin rızâna ereyim, senden korkarak samimiyetle sana döneyim, sırf senin sevgini kazanmak için hâlis nasihat edeyim, her işte sana güvenip sana dayanayım sana güzel zan besliyeyim… Nûrun yaratıcısı olan Allah, her türlü nekâis ve kusurlardan münezzehtir…

•Hz. Peygamber (s.a.s.)’den rivâyet edilen bir başka hâcet duası ise şöyledir:

“Hiçbir ilâh yoktur (bütün putları ve tağutları reddederim). Yalnız ve yalnız halîm ve kerîm olan Allahü Teâlâ vardır. Hamd, âlemlerin Rabbi olan Allahu Teâlâ’ya mahsustur. Allah’ım, senden rahmetinin işlerini, mağfiretinin hasletlerini ve her iyiliğinin ihsânını taleb ederim. Her günahtan da selâmetimi, kurtuluşumu istirham ederim. Bağışlanmamış bir günah ve giderilmemiş bir kederi benden bırakma. Bir de kendisinde senin rızan olan bir işi yerine getirilmemiş bırakma, ey merhamet edenlerin merhametlisi…” (Tirmizî, Sünen, Hadis No: 479).

•“Halîm ü Kerîm Allah’tan başka ilah yoktur. Arş-ı Azîm’in Rabbi Allah’ı tesbih ederim. Hamd alemlerin Rabbi Allah’a mahsustur. Rabbim, Senden, rahmetinin gereklerini, merhametini celbedecek şeyleri, gerçekleşmesi muhakkak olan mağfiretini, günahtan korunmayı, her türlü iyiliği kazanmayı, her türlü günahtan da selâmette olmayı istiyorum. Bende bağışlamadığın hiçbir günah, gidermediğin hiçbir keder, Senin rızana muvafık olup da karşılamadığın hiçbir ihtiyaç bırakma Ya Erhamerrahimin.

Allah’ım, Sen kullarının ihtilaf ettikleri şeylerde hüküm verirsin. Yüce ve Azim Allah’tan başka ilah yoktur. Halîm ve Kerîm Allah yegâne ilahtır. Yedi semanın ve Arş-ı Azîm’in Rabbi Allah’ı tesbih ederim. Hamd alemlerin Rabbi Allah’a mahsustur.

Ey kederleri gideren, tasaları kaldıran, Sana dua ettiklerinde çaresizlerin duasına icabet eden Allahım, ey dünya ve ahiretin Rahman ve Rahîm’i! Şu ihtiyacımın giderilmesi ve tamamlanması hususunda beni başkalarının merhametinden müstağni kılacak bir şekilde bana merhamet et.”

•“Allah’ım Sen’den diliyor ve dileniyorum, Rahmet Peygamberi Hazreti Muhammed’i vesile edinerek Sana teveccüh ediyorum. Ya Muhammed (aleyhissalâtu vesselâm) şu hacetimin yerine getirilmesi için seni vesile yaparak Rabbime yöneliyorum. Allah’ım peygamberimizi hakkımda şefaatçi eyle.”